Κρήτη των Γεύσεων

''Κρήτη των Γεύσεων'' - Ιστορία και εξέλιξη

Μετά από παρότρυνση φίλων και δικών του Ανθρώπων, ο Μιχάλης Μπερκάκης δημιουργεί τον Απρίλιο του 2016 μία σελίδα στο Facebook με τον τίτλο ”Κρήτη των Γεύσεων / Crete of Tastes”. Όπως μας ενημερώνει ο ίδιος: «Η Σελίδα αφορά την Κρητική διατροφή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ανάδειξης αλλά και διαφύλαξης της – κατά πολλούς – καλύτερης κουζίνας του κόσμου!»

Μέσα από ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο και χρήσιμο οπτικοακουστικό υλικό που ο ίδιος δημιουργεί και αναρτά τακτικά, με συνταγές, πρώτες ύλες και τρόπους παρασκευής φαγητού, η σελίδα δεν αργεί να γίνει ιδιαίτερα αγαπητή από χιλιάδες ανθρώπους (Κρήτες, Έλληνες και μη) σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, φτάνοντας σήμερα να αριθμεί πολλές δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους! Κάποια από τα βίντεο που αναρτά έχουν εκατομμύρια προβολές, ενώ εκατοντάδες ”λαχταριστές” εικόνες από τις γευστικές του δημιουργίες αναμεταδίδονται και ταξιδεύουν ταχύτατα σε όλον τον κόσμο.

Τον Νοέμβριο του 2017, η δημιουργία μιας ομάδας στο Facebook με αναφορά στη σελίδα αυτή και με τον τίτλο ”Ομάδα για την Κρήτη των γεύσεων”, είναι το φυσικό επακόλουθο. Πλέον, τα μέλη της ομάδας αυτής δεν είναι μόνο παρατηρητές. Μπορούν να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους, να μοιράζονται την γνώση τους γύρω από την Κρητική (και όχι μόνο) κουζίνα, να κοινοποιούν συνταγές και να παρουσιάζουν σε όλους τις γευστικές τους δημιουργίες. Η ομάδα αναπτύσσεται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς καθημερινά φτάνοντας σήμερα να αριθμεί πάνω από 50.000 ενεργά μέλη! Πλέον η Κρήτη των Γεύσεων γίνεται υπόθεση των πολλών. Είναι μια πραγματική αποθέωση της Κρητικής κουζίνας, διατροφής και παράδοσης.

Το Σκουτέλι, έχει την τιμή και την χαρά από τα τέλη του 2020 που ξεκίνησε το δικό του ταξίδι, να υποστηρίζει και να υποστηρίζεται από όλη αυτή την προσπάθεια. Όλοι εσείς που αγαπάτε την κουζίνα και τις γεύσεις του τόπου μας, θα βρείτε στο Σκουτέλι μας μία εκλεκτή γκάμα προϊόντων και πρώτων υλών, που έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια ως προς την ποιότητα. Και μέσα από την ”Κρήτη των Γεύσεων” θα βρείτε μία πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών, ιδεών και ερεθισμάτων για να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε!

Φακές με πορτοκαλόφλουδα

Ρεθύθια ριγανάτα αλευρολέμονο

Γίγαντες στο φούρνο

Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα από Σουλτανίνα

Μελιτζάνες με ξυνόχοντρο

Φτιάξτε το δικό σας Ρακόμελο!

Το παραδοσιακό Κρητικό ζυμαρικό Μαγγίρι

Αν οι άνθρωποι ζούσαν και τρέφονταν σωστά δεν θα υπήρχε ιατρική γιατί δεν θα υπήρχαν οι αρρώστιες

Ιπποκράτης

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

Για αγορές άνω των 40€ σε Αττική και 50€ στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ

Για αγορές εντός Αττικής και μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Καθημερινά από τις 09:00π.μ. έως και τις 17:00μ..μ.