ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ / ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ / ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Το όραμά μας έχει στον πυρήνα του τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ για εμάς ο τελικός καταναλωτής στον οποίο απευθυνόμαστε με αγάπη και σεβασμό προτείνοντας του προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, υπέροχες γεύσεις, αξίες, παραδόσεις και έναν όμορφο και υγιεινό τρόπο ζωής γενικότερα.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ο φίλος μας που παράγει στην ύπαιθρο, και στον οποίο αξίζουν πολλά περισσότερα πέραν από τη δική μας αναγνώριση και υποστήριξη.
Αξίζει τα προϊόντα του να φτάσουν σε περισσότερους ανθρώπους και σπίτια.
Αξίζει η σπουδαία διατροφική μας παράδοση να ταξιδέψει παντού και να βρει περισσότερους φίλους.
Αυτός είναι ο ΣΤΟΧΟΣ και το ΟΡΑΜΑ μας.

Βασίλης Τριγωνάκης

Κουβαλώντας βιώματα από την Κρητική ύπαιθρο, αναγνώριζα πάντα και εκτιμούσα την αξία της διατροφικής μας παράδοσης

Για εμένα η Κρητική διατροφή και οι σπιτικές παραδοσιακές γεύσεις, είναι ένα βίωμα των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων στην Κρήτη. Ένα βίωμα από το οποίο σε κάποιο βαθμό αποκόπηκα φεύγοντας από τον τόπο που γεννήθηκα πριν αρκετά χρόνια.

Στην πορεία των χρόνων μου, εργάστηκα για λογαριασμό πολυεθνικών οργανισμών, από θέσεις ευθύνης και πόστα που εκ πρώτης όψεως δεν είχαν σχέση με το τρόφιμο και την παραδοσιακή Ελληνική – Κρητική κουζίνα.

Ωστόσο, για εμένα η διατροφική μας παράδοση, ήταν κάτι που δεν σταμάτησα ποτέ να αγαπώ και που πάντα βρισκόταν ψηλά στην εκτίμησή μου.

Έχοντας μεγαλώσει στην ύπαιθρο και ζώντας σε μεγάλο αστικό κέντρο, συνειδητοποίησα σύντομα πόσο ο σύγχρονος τρόπος ζωής απέχει από αρχέγονες ανθρώπινες αξίες και συνήθειες του παρελθόντος, που ανέκαθεν εξασφάλιζαν στον άνθρωπο ζωή κατά φύση, ισορροπία και αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον και το βαθύτερο είναι του.

Έτσι λοιπόν τα τελευταία χρόνια έστρεψα το ενδιαφέρον μου σε αυτό που ονομάζουμε, προβολή και προώθηση μιας σπουδαίας διατροφικής παράδοσης, Κρητικής και όχι μόνο.

Μιχάλης Μπερκάκης

Κρήτη των Γεύσεων

Με καταγωγή από τα Ανώγεια της Κρήτης (Μπέρκης),γεννήθηκε και μεγάλωσε στον κάμπο της Μεσαράς (νότιαΚρήτη). Είναι ο μεγαλύτερος γόνος μιας πολύτεκνης οικογένειας με τέσσερις γιους και είναι και ο ίδιος πατέρας δύο γιων.

Όντας φανατικός λάτρης της κρητικής, λαογραφίας και παράδοσης, ασχολήθηκε επί χρόνια με το ραδιόφωνο και παρουσίασε σειρά τηλεοπτικών εκπομπών, ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά του νησιού, με σκοπό τη διάσωση αλλά και την προβολή της κρητικής παράδοσης!

Η μεγάλη του αγάπη ωστόσο, ήταν και παραμένει η κρητική κουζίνα και έτσι τον Απρίλιο του 2016 αποφασίζει με την προτροπή και βοήθεια των δύο του παιδιών, Αντώνη και Γιώργου, να δημιουργήσει τη σελίδα “Κρήτη των γεύσεων”, η οποία γνώρισε και γνωρίζει πρωτόγνωρη απήχηση σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Διατηρεί ένα μικρό κτήμα στον Κοκκίνο Πύργο Μεσαράς στο οποίο και ζει και υποστηρίζει έμπρακτα με τον τρόπο αυτό τον απλό και παραδοσιακό τρόπο διαβίωσης, που συνθέτει η ζωή στην ύπαιθρο μέσα στη φύση. Φροντίζει τα δέντρα του, διατηρεί το δικό του κοτέτσι και καλλιεργεί για ατομική χρήση βιολογικά προϊόντα, συλλέγοντας παράλληλα και άγρια χόρτα ή χοχλιούς, χαρίζοντάς μας απλόχερα μπόλικο οπτικό υλικό και αστείρευτη γνώση μέσω της σελίδας του!

Ο Μιχάλης Μπερκάκης, ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ με το Σκουτέλι και στέκεται ΑΡΩΓΟΣ, με την πολύτιμη γνώση και εμπειρία του, στην κοινή αυτή προσπάθεια. Ο στόχος είναι να αναδειχθεί και να προβληθεί ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο τόπος μας. Γιατί πραγματικά το ΑΞΙΖΕΙ…

«Μια χώρα, η Κρήτη,

μέσα βρίσκεται στο πέλαο το κρασάτο,

περίσσια πλούσια, θαλασσόζωστη, πανώρια»

Ομήρου Οδύσσεια, ραψωδία τ, στ. 172-173
Μετάφραση : Ν. Καζαντζάκης – Ι.Θ. Κακριδής

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

Για αγορές άνω των 40€ σε Αττική και 50€ στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ

Για αγορές εντός Αττικής και μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Καθημερινά από τις 09:00π.μ. έως και τις 17:00μ..μ.